cover

RPA a készletgazdálkodásban - Case Study

RPA a készletgazdálkodásban - Case Study
Mortoff Blog
RPA a készletgazdálkodásban - Case Study

Autóiparban tevékenykedő multinacionális ügyfelünk a logisztikai terület folyamatainak támogatására kérte az alábbi szoftverrobotot, melynek feladata a 3 logisztikai és gyártási műszak támogatása adatok begyűjtésével, manipulálásával, a gyártáshoz szükséges alkatrészek meghatározásával, illetve azok felvitelével egy ERP rendszerbe.

Ügyfelünk a világ egyik vezető vállalata az autóiparban, a cégcsoport 38 országban van jelen 257 létesítményben és több mint 174 000 embert foglalkoztat világszerte.

Az RPA megoldásunkkal szemben támasztott elvárások a következők voltak:

  • tetszőleges mennyiségű összeszerelési igény feldolgozása a hét bármely napján
  • egy Picklista előállítási idejének csökkentése 20 perccel
  • belső raktárkészlet optimális szinten tartása (elég legyen 8 órára elegendő készletet tartani a korábbi 24 órás helyett)

Az előzőekben leírt üzleti feladat színvonalas megoldására cégünk a UiPath platformját és saját RPA implementálási metodikáját választotta.

A lefedett folyamat magas szinten a következő lépésekből áll:

  1. email csatolmányként érkező összeszerelési igény alapján (egyes megrendelők beazonosítása és különböző módon történő kezelése) a szükséges alkatrészek kigyűjtése egy reporting rendszerből
  2. in-memory adatmanipuláció (különböző üzleti logikák alkalmazásával)
  3. házon belüli készlet kigyűjtése ERP rendszerből
  4. házon belüli készlet és igény összehasonlítása a berendelendő alkatrészek megállapításához
  5. ERP rendszerbe betölthető árurendelés összeállítása
  6. ERP rendszerbe alkatrész igények betöltése
  7. Érintettek értesítése az eredményekről

Az informatikai megoldásban kihívást jelentett a robot helyes működésének ellenőrzése, mivel szinte másodpercenként változik a házon belüli készlet, aminek viszonylatában változik a megrendelendő alkatrészek mennyisége is, valamint kezelni kellett az ERP rendszer már meglévő túlterheltségét is.

A robot fejlesztésén kívül RPA szolgáltatásunk részét képezte egy részletes dokumentáció és oktatóanyag elkészítése, melynek segítségével mind a 11 felhasználó elsajátíthatta a robot futtatásához szükséges ismereteket.

A robot teljes elkészítési ideje (felmérés, fejlesztés, tesztelés, UAT, PRT, élesítés, részletes tréninganyag készítés) az első egyeztetést követően kb. 2,5 hónap volt.

MES és termeléstervezés
MES és termeléstervezés

Gados Dániellel, a Danubisoft CEO-jával A-Z-ig kiveséztük a MES-rendszerek és a termeléstervezés témáját.

Meghallgatom
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.