contact

RPA - Robotic Process Automation

Mi az RPA?

Az RPA – Robotic Process Automation – egy olyan innovatív technológia, mely lehetővé teszi ismétlődő, szabályalapú és tetszőleges komplexitású üzleti folyamatok illetve feladatok szoftver robotok általi automatizálását. A folyamatautomatizálás során szoftver robotok hajtják végre a korábban emberek által végzett feladatokat: mint egy „virtuális kolléga” használják a meglévő rendszereket és automatikusan végrehajtják a korábban definiált feladatokat. 

A robotok általi automatizálás egy olyan innovatív lehetőség, amely alacsony költségek és minimális erőforrás igénybevétele mellett egyszerűbbé és megbízhatóbbá teszi a mindennapi üzleti folyamatokat.

 

Az RPA előnyei

Azok a vállalatok, amelyek folyamataikat robotok segítségével automatizálják:

 • költséget takarítanak meg,
 • a felszabaduló emberi erőforrásaikat nagyobb hozzáadott értékű munkavégzésre fordíthatják,
 • csökkentik a hibázási lehetőséget, ez által magasabb minőséget illetve ügyfél elégedettséget érnek el.

Az RPA bevezetés mellet szól az is, hogy az RPA plattformot gyorsan és könnyen implementálhatjuk, lévén bevezetése rendszerintegrációt nem igényel.

 

Milyen folyamatokat érdemes automatizálni?

Bármilyen ismétlődő, manuális, viszont jól algoritmizálható folyamat vagy folyamatrészlet kiváltható robotokkal, mint pl.:

 • űrlapok kitöltése,
 • adatok másolása, beillesztése,
 • internetes adatok feldolgozása.

Ezeken az általános folyamatokon túl az RPA technológia mára az egyes iparágakban, illetve üzleti területeken, úgymint bank és biztosítás, telekommunikáció, HR és IT, jól hasznosítható standard megoldásokat nyújt:

 • back office folyamatok kiváltása,
 • riport készítés,
 • onboarding folyamat támogatása,
 • vevő/szállítói pénzügyi folyamatok,
 • hivatalos dokumentumok automatikus előállítása.

UiPath és a Mortoff RPA csapat

A Mortoff közel 10 éve foglalkozik folyamat menedzsmenttel, folyamat-hatékonyság javítással, workflow megoldásokkal. Az utóbbi években ügyfeleink számára egyre fontosabb lett a szoftverek által támogatott folyamat automatizálás. Erre az igényire válaszolva a Mortoff releváns tudást és tapasztalatot halmozott fel ahhoz, hogy a jelenleg piacvezető RPA tool, a UiPath segítségével támogassa ügyfelei folyamat automatizálását. 

A Mortoff 10 fős tanácsadói és fejlesztői kompetenciánkkal rendelkező szakértői csapata az RPA-hoz kapcsolódó feladatokat end-to-end látja el: a kezdeti konzulensi, folyamat felmérési szakasszal kezdődő munkát pilot/POC projektekkel validálja, melyet részletes folyamat felmérés és magának az RPA platformnak a bevezetése követ. A következő szakaszban történik meg a kiválasztott folyamatok robotjainak implementálása, élesbe állítása, végül hosszú távú supportja. 

 

Ha további információkat szeretne kapni, keresse kollégáinkat az rpa@mortoff.hu email címen!

undefined

Professzionális tanácsadás

10 év szakmai tapasztalat


5 sikeres projekt


5 elégedett ügyfél

John Cryan, CEO of Deutsche Bank

In our bank we have people doing work like robots. Tomorros we will have robots behaving like people.

Referenciáink

End-to-end megoldások

a Mortoff-tól

A széleskörű szolgáltatásportfoliónk a legösszetettebb ügyféligényeket is hatékonyan kiszolgálja:

Software Quality Management
sqm
+sqm
sqm
Software Quality Management

A Software Quality Management tesztelő és tanácsadó szakértőinek segítségével Ügyfeleink meggyőződhetnek CRM alkalmazásuk minőségéről és a kapcsolódó IT folyamatok érettségéről. Szakértőink mély kompetenciával és sok éves gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek nem csak a tesztelésben, hanem az automatizált ellenőrzési módszerek alkalmazásában is.

Olvass tovább