contact

Customer Relationship Management

Igényeken túlmutató, kulcsrakész dobozos
és egyedi fejlesztésű CRM megoldásokat szállítunk

Termékeink és szolgáltatásaink gyors áttekintése

  • Mobile Sales: amitől az értékesítők valóban mobilak lesznek
  • Predictive Targeting: annak érdekében, hogy a kampányok a múltbéli információk helyett az ügyfél jövőbeni viselkedésére fókuszáljanak
  • Customer Engagement HUB: ügyféladatok egy helyen, a gyors ügyintézés kulcsa
  • Oracle, Microsoft, SugarCRM, Cloud megoldások, egyedi fejlesztésű alkalmazások implementálása
  • CRM stratégia-alkotás, folyamatjavítás és rendszerbevezetés
  • CRM szállító- és rendszer-kiválasztási tanácsadás, tendereztetés
  • CRM működési-, folyamati- és rendszeraudit

Understand

Meggyőződésünk, hogy napjaink erősödő piaci versenyében csak azok a vállalatok sikeresek hosszú távon, amelyek tudatosan kezelik meglévő és potenciális ügyfeleiket. Az ügyfélkapcsolatok során tapasztalt problémák a legtöbb esetben közvetlenül és rövidtávon kihatnak a vállalat eredményességére – gondoljunk akár a heterogén, duplikált ügyféladatokra, a nem megfelelően kezelt ügyfélértékre, az alacsony értékesítési potenciálra, a nem elég produktív értékesítésre vagy a nem átlátható és automatizált ügyfélszolgálati folyamatokra. A hatékony ügyfélkezelési folyamatok kialakítása, illetve CRM rendszerek bevezetése és integrált működésének biztosítása azonban komplex feladat, amelyhez szakmai hozzáértés mellett stratégiai szemléletmódra is szükség van. Sokéves iparági tapasztalatunknak és referenciáinknak köszönhetően ügyfeleink problémáit és igényeit gyorsan átlátjuk és megoldásainkat célzottan, a kiváltó okok megszűntetésére dolgozzuk ki.

Go beyond

A CRM legfontosabb üzleti felhasználói az értékesítés, a marketing és az ügyfélszolgálat. Annak érdekében, hogy megoldásainkkal 3-6 hónapon belül valós üzleti eredményeket lehessen elérni, tapasztalt tanácsadóink célcsoport-specifikus koncepciókat fejlesztettek ki, melyek az adott terület konkrét problémáira gyorsan megvalósítható, ugyanakkor hosszú távon is alkalmazható megoldásokat adnak – legyen szó akár folyamatfejlesztésről, dobozos, Cloud, vagy egyedi fejlesztésű CRM rendszer bevezetéséről, illetve továbbfejlesztéséről. Ügyfeleinknek munkatársaink nem egy rendszert szállítnak, hanem olyan End-to-End megoldást, amely tartalmazza azokat a komplex szakmai és iparági ismereteket, melyekkel a megvalósítási projektjeink során valódi know-how-t tudunk ügyfeleinknek átadni.

Deliver

A CRM projektek leszállításánál alapelvként tekintünk arra, hogy Megrendelőink kulcsrakész rendszert kapjanak, azaz minden esetben olyan megoldásokat implementálunk, amely illeszkedik az üzleti folyamatokhoz, illetve az IT architektúrához. Az ABiT fejlesztési módszertanunknak köszönhetően mindezt úgy, hogy 3-6 hónapon belül kézzelfogható eredményeket mutassunk fel az üzleti területek számára. A CRM projektjeinket minden esetben úgy tervezzük, hogy az üzleti eredmények mérhetőek legyenek. Egyik nagyvállalati ügyfelünknél végzett felmérés alapján a CRM felhasználók szerződéses állománydíjai 9,2%-al haladják meg a CRM-et nem használó értékesítők teljesítményét.

Professzionális tanácsadás

10+ év szakmai tapasztalat


60+ sikeres projekt


20+ elégedett ügyfél

Jelentős tapasztalatokkal rendelkezünk piacvezető nagyvállalatok CRM-rendszereinek bevezetésében, továbbfejlesztésében és üzemeltetésében, a legkülönbözőbb iparágakban. Ezért minden esetben olyan informatikai beruházást ajánlunk ügyfeleinknek, amely gyors megtérülést hoz a vállalatnak. Minderre garancia csapatunk mély szakmai ismerete, valamint kiterjedt iparági tapasztalata.

Referenciáink

End-to-end megoldások

a Mortoff-tól

A széleskörű szolgáltatásportfoliónk a legösszetettebb ügyféligényeket is hatékonyan kiszolgálja:

Business Intelligence
bi
+bi
bi
Business Intelligence

Az analitikus ügyfél-információk előállításához, valamint a kampányok pontosabb célzásához szükséges modellezési feladatokat a BI tanácsadóink elemzői és modellezői kompetenciája támogatja.

Olvass tovább
Solution Development
sd
+sd
sd
Solution Development

Bizonyos esetekben, az ügyfél igényei alapján egyedi fejlesztésű CRM megoldás implementálását javasoljuk. Fejlesztőink nagy tapasztalattal rendelkeznek az elterjedt platformok legmodernebb technológiáinak használatában – így nyújtva hosszú távú megoldást Ügyfeleink részére.

Olvass tovább
Software Quality Management
sqm
+sqm
sqm
Software Quality Management

A Software Quality Management tesztelő és tanácsadó szakértőinek segítségével Ügyfeleink meggyőződhetnek CRM alkalmazásuk minőségéről és a kapcsolódó IT folyamatok érettségéről. Szakértőink mély kompetenciával és sok éves gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek nem csak a tesztelésben, hanem az automatizált ellenőrzési módszerek alkalmazásában is.

Olvass tovább